Modern Letter C Logo (1)

Wil je een coffeeshop beginnen of een bestaande kopen?

Facebook
Twitter
Pinterest

 

Wil je in de coffeeshopbusiness stappen? De gedachte om een coffeeshop te beginnen, bevalt u misschien niet. Of je nu een coffeeshop begint, in een coffeeshop werkt of een coffeeshop runt, je weet dat je hard gaat werken. Maar welke zou jij kiezen?

Misschien wil je niet al het hartzeer en de stress die gepaard gaan met het starten van een bedrijf. Misschien wilt u het hartzeer en de stress die gepaard gaan met het kopen van een bedrijf! Wat je ook besluit, laat je goed informeren. Hopelijk kan ik je wat richting geven over waar je op moet letten en wat je kunt verwachten.

Veel mensen vragen of het kopen van een bestaande winkel een goed idee is. Ik heb eigenlijk veel winkels bekeken die te koop staan, maar het grootste probleem dat ik altijd zie, is dat de meeste eigenaren denken dat hun winkel coffeeshop den haag twee of drie keer meer waard is dan het in werkelijkheid is. De reden hiervoor is dat ze emotioneel gehecht raken aan de winkel. Dat is geen slechte zaak, want het houdt ons meestal in toom.

De meeste eigenaren hebben hun winkels echter te koop aangeboden en staan zelfs met hun rug tegen de muur nadat ze ze hebben verkocht wanneer dat nodig was. De behoefte om te verkopen heeft evenveel redenen om te verkopen als er winkels zijn om te verkopen om zoveel redenen als echtscheiding, wanbetaling, gebrek aan enthousiasme, slechte verkopen. Ze moeten het bedrijf vaak verkopen voordat het volwassen is en proberen te krijgen waar ze in hebben geïnvesteerd, wat meestal hoger is dan het waard is. Het doel is om te verkopen wanneer er een bod wordt gedaan. Dit komt omdat de aanbiedingen meestal afkomstig zijn van waarnemers die het bedrijf elke dag volgen, een algemeen idee hebben van wat er gaande is en met coole aanbiedingen willen komen.

Dit alles gezegd hebbende, als je een winkel tegenkomt die te koop is, bezoek deze dan een paar keer voordat je dieper gaat graven. Dat zal je veel vertellen. Ik ben betrokken geweest bij veel discussies over het kopen van een bestaande coffeeshop. De ouderdom van het bedrijf en de resterende leasetermijn (inclusief verlengingsopties) moeten van toepassing zijn. Daar ligt de helft van de waarde. Er is altijd een geval waarin iemand een waarde kan zien die anderen niet zien.

Om een nauwkeurige taxatie te krijgen, moet u financiële informatie inwinnen bij de eigenaar of makelaar. Een goede vuistregel is dat 50% van uw jaartotaal de geschatte waarde van uw bedrijf is. Natuurlijk is de enige manier om echt een eerlijke marktwaarde te vinden een beoordeling door een bedrijfsevaluator, maar soms zijn zelfs deze niet nauwkeurig. Maar het is de verantwoordelijkheid van de verkoper. Ik hou van de volgende methode. Over het algemeen is de beste manier om een coffeeshop te beoordelen:

Ontdek wat de werkelijke discretionaire cashflow van de verkoper is: het innen van het salaris van de eigenaar, autoleasing, rechtszaken, gebruik van een groot CPA-bedrijf, ziektekostenverzekering voor de eigenaar en zijn kinderen, en meer. De resulterende cijfers zijn de echte cashflow van uw bedrijf. Dit aantal kan worden vermenigvuldigd met 1 tot 6 om de vraagprijs of zakelijke waarde te krijgen. Een schaal van 1-6 is meestal evenredig met de duur van het bedrijf en de duur van de on-premise huurovereenkomst. Als het bedrijf slechts 2 jaar oud is, moet de prijs de onderkant van het spectrum weerspiegelen en vice versa.

De resterende tijd op het huurcontract is zo belangrijk dat we het blijven vermelden. Ik heb een bedrijf kunnen kopen met een goede cashflow, maar het huurcontract loopt over een jaar af en de verhuurder besluit het om de een of andere reden niet te verlengen. Je bent niet in een goede positie! Het hebben van verlengingsopties en resterende looptijden van uw huurcontract is erg belangrijk. Wanneer de huurovereenkomst afloopt, kan het opnieuw onderhandelen of ondertekenen van een nieuw contract in uw voordeel een optie zijn als de cashflow het waard is.

Houd er als nieuwe eigenaar rekening mee dat u discretionaire inkomsten moet gebruiken om uw schuldbetalingen te baseren. Schuldaflossing is iets dat de nieuwe eigenaar gemakkelijk elke maand kan besteden aan het betalen van de rekening om uw bedrijf te kopen, inclusief het innen van de aanbetaling. Het doel van het kopen van een bedrijf is het tegenovergestelde van het kopen van een huis, dat binnen maximaal drie jaar zo snel mogelijk moet worden terugbetaald, dus de prijs moet ook overeenkomen met toekomstige schuldbetalingen.

Ik zeg dit omdat de meeste mensen niet het geld hebben om een bedrijf te kopen. Er zal bijna altijd sprake zijn van enige verkopersfinanciering. Dit is goed nieuws voor jou! De meeste eigenaren beschouwen financiering door de eigenaar tegen aantrekkelijkere voorwaarden, omdat het erg moeilijk is om een lening te krijgen om een bedrijf te kopen, zelfs als u uitstekende kredietwaardigheid en activa heeft voor potentiële kopers. Banken zien het bedrijf niet als een aanwinst omdat er te veel werkende, bewegende onderdelen zijn en de apparatuur meestal niet waard is wat je ervoor hebt betaald.

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *